Ontwerpen, programmeren, testen, administreren,
vergaderen,
bug-fixen en opleveren.
Elke dag.

Oftewel: het leven van een programmeur.

Programmeren is een bijzonder vak. Je zal elke dag nieuwe uitdagingen tegenkomen en elke dag moeten (bij)leren. Met de enorme groei van internet de laatste decennia is er voor programmeurs een nieuwe wereld ontstaan waar met name creativiteit, motivatie, planning, visie en vakwerk verwacht wordt. Door te beginnen op een MSX computer eind jaren 80 en te werken met Basic en Assembly en mij te laten inspireren door vakgenoten op mijn opleiding heb ik het geluk gehad dat ik met alle aspecten die horen bij het programmeren ben opgegroeid en ben ik programmeur geworden voor diverse platforms en heb ik werk verricht bij/voor diverse (grote) bedrijven.

Wel leuk feitje: Recent heb ik een videogame ontwikkeld voor PC en Android welke ik ook zelf heb mogen distribueren via de bekende kanalen Steam en Google Play. (Gratis demo voor Android hier)

Programmeertalen en affiniteit

Programmeren kan in verschillende talen en niet elke taal is geschikt voor het gewenst eindresultaat. Daarom heb ik al vroeg besloten mij op diverse talen te richten en combinaties te leveren die mij een allround ICT medewerker hebben gemaakt met de daarvoor benodigde development skills. Ik programmeer PHP, ik schrijf queries in MySQL en schrijf Javascripts waarbij ik als combinatie tussen de talen dan AJAX gebruik. Ook libraries als jQuery zijn mij niet onbekend en hebben in diverse projecten uitkomst geboden om snel te leveren. Verder heb ik dus ook voldoende affiniteit met HTML en CSS. Ook “speel” ik regelmatig met nieuwe talen en zijn ze daarom niet geheel onbekend. Denk aan C en Python, NodeJS en heb ik gewerkt met software als Unity en PHPStorm.

PHP
mySQL
HTML
CSS
JAVASCRIPT/jQuery
Diverse andere talen en systemen zoals:
WordPress, Joomla, GIT, Adobe software, nodeJS, ElasticSearch, MongoDB, React, Python, C, Unity, etc.

Hee, maar da’s handig!

Ik schrijf diverse talen en kan een aanvulling zijn op je project. Een bestaande visie voortzetten en meedraaien met bestaande ontwikkelaars of als je een extra visie nodig hebt. Of als je een one-man-army nodig hebt 🙂